Recept: Vruchtenbroodkrans

Meer recepten in de categorie:

Brood, Bakken

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten wachttijd 170 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

15 gr verse gist
of 2 tl gedroogde gist
1 tl fijne witte suiker
5 el lauwe melk
225 gr bakkersbloem
1/2 tl zout
25 gr fijne witte suiker
25 gr boter
1 klein ei losgeroerd
Voor de vulling
100 gr gedroogde en kleingesneden abrikozen
4 el vers sinaasappelsap
Geraspte schil van 1 sinaasappel
75 gr boter
50 gr gele basterdsuiker
1/2 tl gemengde specerijen
50 gr gedroogde vruchten gehakt
50 gr bigarreaux fijngesneden
50 gr amandelsnippers of stukjes pecan noten
2 el vloeibare honing

Bereidingswijze van het recept

  1. Roer de gist en suiker door de melk.

  2. Als u gedroogde gist gebruikt het mengsel dan 5 minuten laten staan.

  3. Voeg 50 gr bloem toe en laat het mengsel 20 minuten staan tot zicht schuim vormt.

  4. Zeef de resterende bloem met zout en suiker en wrijf er de boter door.

  5. Maak er een kuiltje in en roer met het ei en het gistmengsel tot een zacht deeg.

  6. Laat het afgedekt in 1 uur rijzen tot het dubbele volume.

  7. Verwarm in een pan de abrikozen met het sinaasappelsap, laat ze wellen en afkoelen.

  8. Roer alle ingredienten voor de vulling door de abrikozen.

  9. Rol het deeg uit tot een lap van 22 X 30 cm en verdeel de vulling erover.

  10. Rol het deeg op tot een lange rol en snijd hem in de lengte doormidden, vlecht de helften aan elkaar en vorm er een krans van.

  11. Laat deze op een ingevette bakplaat afgedekt 1 uur rijzen tot het dubbele volume.

  12. Verwarm de oven voor op 200 graden C en bak de broodkrans 25 minuten tot hij goudbruin is.

  13. Bestrijk de broodkrans tot slot met honing.