Recept: Stroopbrood

Meer recepten in de categorie:

Brood, Bakken

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten wachttijd 40 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

450 gr volkorenmeel
225 gr ongebleekte bloem
1 tl zout
1 tl dubbelkoolzure soda
1/2 tl gemalen gember
25 gr boter
3 dl karnemelk
of 3 dl gewone melk
1 tl wijnsteenzuur
2 el donkere rietsuikerstroop
2 el bruine basterdsuiker
1 ei losgeroerd

Bereidingswijze van het recept

  1. Gebruikt u gewone melk, voeg het wijnsteenzuur dan toe aan de droge bestanddelen.

  2. Verwarm de oven voor op 190 graden C.

  3. Vet 2 broodvormen van 1/2 liter inhoud in, of 2 ronde vormen van 20 cm doorsnee.

  4. Zeef in een kom de meelsoorten met het zout, de soda, gember en het wijnsteenzuur.

  5. Wrijf er daarna de boter door zodat u een kruimelig mengsel krijgt.

  6. Klop de karnemelk, stroop, suiker en het ei door elkaar.

  7. Voeg het mengsel toe aan de droge bestanddelen en roer ze tot een grof deeg, verdeel het vlug over de vormen en bak de broden 40 minuten tot een ingestoken satepen er schoon en droog uitkomt.

  8. Laat ze minstens 4 tot 5 uur afkoelen en rusten voor u ze eet.

  9. Het brood heeft enige tijd nodig om een goed structuur te krijgen.