Recept: Sodabrood
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minuten wachttijd 30 minutenAantal personen:
n.v.tIngrediënten
300 gr tarwebloem
300 gr volkorenmeel
1 tl zout
1 tl dubbelkoolzure soda
1 el bakpoeder
1 tl plantaardige olie
1.5 dl karnemelk of biogarde
300 gr volkorenmeel
1 tl zout
1 tl dubbelkoolzure soda
1 el bakpoeder
1 tl plantaardige olie
1.5 dl karnemelk of biogarde
Bereidingswijze van het recept
Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Zeef de meelsoorten met zout, soda en bakpoeder in een kom en schep er de uitgezeefde zemelen door.
Voeg vervolgens de olie, karnemelk en 1.
5 dl lauw water toe en roer tot een zacht deeg.
Verdeel het deeg in 2 stukken en vorm hiervan 2 ballen.
Leg ze op een ingevette bakplaat, bestuif ze met bloem en kerf een diep kruis in de bovenkanten.
Bak de broden nu 30 minuten in de voor verwarmde oven.