Recept: Saffraanbrood uit Cornwall

Meer recepten in de categorie:

Brood, Bakken

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten wachttijd 305 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

1/2 tl saffraandraadjes
25 gr verse gist
of 4 tl gedroogde gist
1/2 tl fijne witte suiker
1.5 dl lauwe melk
450 gr bakkersbloem
1 tl zout
100 gr boter
Geraspte schil van 1 citroen
25 gr bruine basterdsuiker
175 gr krenten

Bereidingswijze van het recept

  1. Doe de saffraan in een kom en giet hierbij 1.

  2. 5 dl kokend water en laat 2 uur trekken.

  3. Roer de gist en suiker door de melk.

  4. Gebruikt u gedroogde gist, laat het mengsel dan 15 minuten staan tot zich schuim vormt.

  5. Zeef de bloem met het zout in een kom, wrijf er de boter door zodat u een kruimelig mengsel krijgt en voeg het citroenrasp en de suiker toe.

  6. Zeef het saffraanvocht en voeg het toe en giet het gistmengsel erbij.

  7. Klop stevig, liefst met een mixer en werk er de krenten door.

  8. Leg het deeg in een ingevet rond cakeblik van 20 cm doorsnee en laat het deeg afgedekt rijzen tot het dubbele volume.

  9. Verwarm nu de oven voor op 200 graden C.

  10. Bak het brood 30 minuten en draai de oventemperatuur terug tot 180 graden C en bak het brood nog 20 minuten tot het goudbruin is en hol klinkt als u er tegen tikt.

  11. Laat het brood afkoelen op een rooster.

  12. Serveer het in plakken en geef er boter bij.