Recept: Ontbijtmuffins

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten wachttijd 20 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

225 gr tarwebloem
1 el bakpoeder
1/2 tl dubbelkoolzure soda
2 el fijne witte suiker
3 el gele basterdsuiker
1 ei
2.5 dl melk
Snufje zout
50 gr boter gesmolten
Met kaneel
25 gr havervlokken
2 tl gemalen kaneel
2 tl vloeibare honing
1 el sinaasappelsap
100 gr rozijnen
Met bosbessen
100 gr fijne witte suiker
75 gr blauwe bessen
Paar druppels vanille essence
Met chocolade
4 el cacao
100 gr pure chocolade, grofgehakt
100 gr witte chocolada, grofgehakt
Met banaan
50 gr zemelen
2 grote bananen, geprakt

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.

  2. Bekleed 10 grote muffinvormpjes met papieren vormpjes.

  3. Zeef alle droge bestanddelen in een kom en maak een kuiltje in het midden.

  4. Roer het ei, de melk en het zout door elkaar en werk dit door de bloem in de kom voeg eveneens de gesmolten boter toe.

  5. Roer alle ingredienten goed door elkaar, maar roer beslist niet te lang.

  6. Voeg nu de overige ingredienten erdoor.

  7. Vul de muffinvormpjes voor driekwart en bak ze 20 minuten tot een ingestoken satepen er schoon uitkomt.

  8. Serveer ze warm of koud.

  9. Met kaneel, roer de havervlokken en kaneel door de droge ingredienten en voeg de honing en het sinaasappelsap tegelijk met de melk toe.

  10. Voeg de rozijnen er op het laatst door en bak als boven aangegeven.

  11. Met bosbessen, laat de basterdsuiker achterwege en gebruikt u bessen uit blik, voeg dan de helft minder fijne witte suiker toe.

  12. Voeg ze met de vanille essence door het beslag en bak ze als boven aangegeven.

  13. Met chocolade, zeef de cacao met de droge ingredienten en voeg de gehakte chocolade door het beslag en bak ze als boven aangegeven.

  14. Met banaan, roer de zemelen door de droge bestanddelen en voeg de bananen op het laatst door het beslag en bak ze als boven aangegeven.