Recept: Muffins

Meer recepten in de categorie:

Brood, Bakken
Taarten, Gebak en IJs, Cake17

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten wachttijd 85 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

15 gr verse gist
of 2 tl gedroogde gist
2.5 dl lauwe melk
450 gr bakkersbloem
1 tl zout
1 ei losgeroerd
25 gr boter gesmolten
50 gr griesmeel

Bereidingswijze van het recept

  1. Roer de gist door de melk.

  2. Gebruikt u gedroogde gist laat het mengsel dan 15 minuten staan tot zich schuim vormt.

  3. Zeef de bloem met het zout en roer er het gistmengsel, ei en de boter door en kneed tot een glad, elastisch deeg dat niet plakkerig is.

  4. Laat het deeg afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume.

  5. Rol het deeg uit tot een lap van 1 cm dik en steek hieruit rondjes van 9 cm.

  6. Bestuif ze met griesmeel en leg ze op een met bloem bestoven bakplaat.

  7. Laat ze afgedekt rijzen tot het dubbele volume.

  8. Bak de muffins 5 minuten op een grilleerplaat of koekplaat, of bak ze 10 minuten in een op 230 graden C voorverwarmde oven, en keer ze halverwege de baktijd.

  9. Serveer de muffins warm, rooster ze aan beide kanten, snijd ze open en besmeer ze met boter.