Recept: Lardy cake

Meer recepten in de categorie:

Taarten, Gebak en IJs, Cake

Recept informatie

Bereidingstijd:
45 minuten wachttijd 150 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingredi├źnten

450 gr bakkersbloem
1 tl zout
15 gr reuzel of plantaardig vet
6 gr instant gist zakje
3 dl lauw water
6 el vloeibare honing of lichte suikerstroop om te glaceren
Voor de vulling
175 gr kristalsuiker
175 gr gemengde gedroogde vruchten
1 tl gemengde specerijen
100 gr reuzel of plantaardig vet

Bereidingswijze van het recept

  1. Zeef de bloem met het zout in een kom en wrijf het vet met uw vingertoppen door de bloem zodat u een kruimelig mengsel krijgt.

  2. Roer er de gist en het water door en vermeng tot een zacht deeg.

  3. Kneed het deeg 5 minuten tot het glad is en leg het deeg in een ingevette plastic zak en laat het 1 uur rijzen tot het dubbele volume.

  4. Sla het deeg in en druk er de luchtbellen uit.

  5. Roer in een andere kom de suiker, gedroogde vruchten en specerijen door elkaar.

  6. Haal het deeg uit de plastic zak en rol het uit tot een langwerpige lap van circa 1 cm dik .

  7. Verbrokkel het vet in blokjes.

  8. Bestrooi het onderste 2/3 deel van de deeglap met 1/3 van de vlokjes vet en verdeel hierover vervolgens 1/3 van de vruchtenvulling.

  9. Vouw het bovenste, niet bestrooide deel van de deeglap over het middelste bestrooide deel.

  10. Vouw het onderste hierover.

  11. Draai het deeg een kwart slag en rol het opnieuw uit tot een rechthoekige lap.

  12. Bestrooi deze zoals boven aangegeven met 1/3 van het vet en de vulling.

  13. Vouw de deeglap weer dicht en draai hem opnieuw een kwartslag.

  14. Rol nogmaals uit en bestrooi met het resterende vet en de vulling.

  15. Vouw nu dicht.

  16. Vet een braadslee van 20 X 25 cm in.

  17. Rol het deeg uit tot een lap die hier goed in past en leg het deeg in de vorm.

  18. Kerf het met een scherp mes kruiselings in en laat het brood afgedekt rijzen tot het dubbele volume.

  19. Verwarm de oven voor op 220 graden C.

  20. Bak het brood 30 minuten tot het goudbruin is.

  21. Plaats het brood op een rooster en bestrijk het met de stroop of honing en snijd het in dikke plakken.

  22. Warm serveren.