Recept: Hongaars maanzaadbrood

Meer recepten in de categorie:

Brood, Bakken

Recept informatie

Bereidingstijd:
40 minuten wachttijd 95 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

450 gr bakkersbloem
1/2 tl zout
6 gr instant gist zakje
85 gr fijne witte suiker
2 tl citroenrasp
1 ei losgeroerd
2 dl lauwe melk
85 gr boter gesmolten afgekoeld
Voor de vulling
100 gr maanzaad
15 gr boter
2 el vloeibare honing
100 gr walnoten grofgehakt
1 el citroenrasp
1 tl gemalen kaneel
1 eiwit stijfgeklopt
Voor het glazuur
1 ei losgeroerd met 2 el water

Bereidingswijze van het recept

  1. Zeef de bloem met het zout en roer er de gist, de suiker en het citroenrasp door.

  2. Klop het ei met de lauwe melk en gesmolten boter en voeg dit mengsel toe aan de bloem en roer tot een zacht deeg.

  3. Kneed het deeg 8 minuten tot het glad en elastisch is.

  4. Laat het afgedekt met ingevette plastic folie 1 uur rijzen tot het dubbele volume.

  5. Maak de vulling nu, maal het maanzaad fijn in een keukenmachine en roer er de boter en de overige ingredienten door.

  6. Rol het deeg uit tot 2 rechthoeken van 30 X 45 cm.

  7. Verdeel de vulling over de beide deeglappen, rol ze op als een rollade.

  8. Rol de beide deegrollen op als een spiraal en bestijk ze met eierglazuur.

  9. Verwarm de oven voor op 190 graden C.

  10. Laat de broden rijzen tot het dubbele volume.

  11. Bak de maanzaadbroden 35 minuten tot ze mooi goud bruin zijn.