Recept: Haverbrood met honing

Meer recepten in de categorie:

Brood, Bakken

Recept informatie

Bereidingstijd:
60 minuten wachttijd 85 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

250 gr havervlokken
3 dl melk
175 gr volkorenmeel
175 gr bakkersbloem
12 gr instant gist 2 zakjes
2 theelepels zout
55 gr margarine
2 el vloeibare honing
5 el lauw water

Bereidingswijze van het recept

  1. Doe de haver en melk in een kom en laat 30 minuten weken.

  2. Voeg de overige ingredienten toe en kneed tot u een zacht deeg hebt.

  3. Kneed nog 10 minuten tot het deeg soepel is en doe het terug in de kom, dek het af met ingevette plastic folie en laat het rijzen tot het dubbele volume.

  4. Kneed het deeg en druk de luchtbellen eruit.

  5. Verwarm de oven voor op 220 graden C.

  6. Vorm een grote en een kleine bal van het deeg.

  7. Druk de grote bal plat op een ingevette bakplaat en druk de kleine bal in en plaats hem op de grote bal.

  8. Knip het brood langs de zijkanten in.

  9. Bestuif een pollepelsteel met bloem en steek deze door de broodballen.

  10. Strooi er wat havervlokken over en bak het brood 25 minuten, tot het hol klinkt als u tegen de bodem tikt.