Recept: Fougasse Brood

Meer recepten in de categorie:

Brood, Bakken

Recept informatie

Bereidingstijd:
120 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

700 gr bakkersbloem
1 tl zout
175 gr fijne witte suiker
15 gr verse gist
2 eieren losgeroerd
geraspte schil van 1 grote sinaasappel
1 el oranjebloesemwater
5 el olijfolie
75 gr oranjesnippers
olijfolie om te bestrijken

Bereidingswijze van het recept

  1. Vermeng in een kom de bloem met het zout en de suiker en verkruimel de gist in een kom met 6 el lauw water.

  2. Voeg na 5 minuten 6 el van de bloem toe en roer tot een dik mengsel is ontstaan.

  3. Laat het 15 minuten rusten tot zich schuim vormt.

  4. Klop nu de eieren, het sinaasappelraspsel, oranjebloesemwater en de olie door elkaar en voeg dit mengsel toe aan de resterende bloem.

  5. Voeg het gistmengsel toe en roer alles tot een zacht deeg.

  6. Kneed het 10 minuten tot het glad en elastisch is en werk er de oranjesnippers doorheen.

  7. Verdeel nu het deeg in vieren en vorm langwerpige deegplakken van 15 X 30 cm en 1 cm dik.

  8. Kerf met een mes een visgraatmotief in de deegplakken en leg ze op bakplaten en laat ze afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume.

  9. Verwarm de oven voor op 200 graden C.

  10. Bestrijk de broden licht met olie en bak ze in 20 minuten mooi gaar en bruin.