Recept: Doughnuts

Meer recepten in de categorie:

Brood, Bakken

Recept informatie

Bereidingstijd:
215 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

450 gr bakkersbloem
1 tl zout
50 gr fijne witte suiker
6 gr instant gist zakje
2 dl melk
1 ei losgeroerd
25 gr gesmolten boter
Zonnebloemolie om te frituren
Fijne witte suiker om te bestuiven
Frambozenjam als vulling

Bereidingswijze van het recept

  1. Doe de bloem met het zout en de suiker in een kom en voeg de gist toe en klop er de melk, het ei en de boter door.

  2. Kneed 10 minuten tot u een zacht, glad deeg hebt en laat het deeg afgedekt in de kom 2 uur rijzen tot het dubbele volume.

  3. Sla het deeg in en rol het ui tot een lap van 1/2 cm dik.

  4. Steek gladde rondjes uit van 18 cm doorsnee.

  5. Steek uit het midden van elke doughnut een rondje.

  6. Leg ze op een ingevette bakplaat er laat ze afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume.

  7. Verhit de olie tot 180 graden C tot een stukje brood in 1 minuut bruin bakt in de olie.

  8. Frituur de doughnuts 5 minuten tot ze goudbruin zijn.

  9. Laat ze afkoelen.

  10. Doe ze in een plastic zakje en wentel ze zo door de suiker.

  11. Voor de vulling, snijd de afgekoelde doughnuts aan de zijkanten gedeeltelijk open en spuit er wat frambozenjam in.