Recept: Chelsea buns

Meer recepten in de categorie:

Snacks, Koud

Recept informatie

Bereidingstijd:
160 minuten
Aantal personen:
9

Ingrediënten

Voor het zoete deeg
15 gr verse gist
of 2 tl gedroogde gist
1 tl fijne witte suiker
5 el lauwe melk
225 gr bakkersbloem
1/2 tl zout
25 gr fijne witte suiker
25 gr boter
1 klein ei losgeroerd
Voor de vulling
25 gr gesmolten boter
100 gr gedroogde vruchten kleingesneden
1/2 tl gemengde specerijen
50 gr bruine basterdsuiker
2 el lichte suikerstroop of honing
Kristalsuiker om te bestrooien

Bereidingswijze van het recept

  1. Roer de gist en suiker door de melk.

  2. Als u gedroogde gist gebruikt het mengsel dan 5 minuten laten staan.

  3. Voeg 50 gr bloem toe en laat het mengsel 20 minuten staan tot zicht schuim vormt.

  4. Zeef de resterende bloem met zout en suiker en wrijf er de boter door.

  5. Maak er een kuiltje in en roer met het ei en het gistmengsel tot een zacht deeg.

  6. Laat het afgedekt in 1 uur rijzen tot het dubbele volume.

  7. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 23 X 30 cm .

  8. Bestrijk het met gesmolten boter en strooi er de vruchten, specerijen en suiker over.

  9. Rol het deeg op als een lange rollade en snijd deze in 9 plakken.

  10. Schik ze in een ingevette bakvorm van 18 X 18 cm en laat ze afgedekt 40 minuten rijzen tot het dubbele volume de plakken deeg moeten aan elkaar kleven.

  11. Verwarm de oven nu voor op 220 graden C en bak ze in 15 minuten goudbruin.

  12. Haal ze uit de vorm, bestrijk ze met stroop en bestrooi ze met suiker.