Recept: chapati

Meer recepten in de categorie:

Ontbijt en Lunch, Warm

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

225 gr volkorenmeel
1.5 dl water
1 tl zout

Bereidingswijze van het recept

  1. Zeef het meel in een kom en voeg slechts een gedeelte van de uitgezeefde zemelen toe.

  2. Voeg de helft van het water toe en vervolgens het zout.

  3. Werk er geleidelijk het resterende water door tot u een kleverig deeg hebt en kneed het op een met bloem bestoven werkvlak tot het glad en elastisch, maar nog enigszins vochtig is.

  4. Maak kleine stukjes deeg los, rol die door de bloem en plet ze.

  5. Rol ze uit tot rondjes van 17 cm.

  6. Verhit een stevige koekepan zonder vet en bak elke chapati 30 seconden aan elke kant tot hij gespikkeld en iets dikker is.

  7. Keer hem, druk hem met een theedoek tegen de pan en bak hem nog 30 seconden.

  8. Keer hem opnieuw en herhaal deze handeling nog eens.

  9. Houd ze warm terwijl u de rest bakt