Recept: Bisschopsbrood

Meer recepten in de categorie:

Brood, Bakken

Recept informatie

Bereidingstijd:
120 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

85 gr bigarreaux gehalveerd
50 gr gedroogde vijgen kleingesneden
100 gr gekonfijte ananas kleingesneden
25 gr engelwortel kleingesneden
175 gr grote rozijnen
50 gr pecannoten
50 gr hele amandelen met vlies
50 gr gedopte walnoten
50 gr gedopte paranoten
150 gr tarwebloem
Snuifje zout
1 tl bakpoeder
3 eieren
85 gr bruine basterdsuiker
5 el cognac

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden C.

  2. Vet een geribbelde broodvorm of cakevorm in en haal de vruchten en noten door de bloem.

  3. Zeef de resterende bloem met het zout en bakpoeder in een kom en schep de noten en vruchten er goed door.

  4. Klop de eieren met de suiker licht en schuimig en schep ze door de bloem zodat u een stijf mengsel krijgt.

  5. Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad.

  6. Bak het brood 1 uur 45 min tot het stevig en goudbruin is.

  7. Besprenkel het warme brood met cognac.

  8. Laat het brood afkoelen in de vorm.

  9. Dit bisschopsbrood is 3 weken houdbaar in een goed afsluitbaar koekblik.