Recept: Savarin

Meer recepten in de categorie:

Brood, Bakken

Recept informatie

Bereidingstijd:
125 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

25 gr verse gist
of 15 gr gedroogde gist
6 el lauwe melk
225 gr bakkersbloem
gesmolten boter om in te vetten
1/2 tl zout
25 gr fijne witte suiker
3 eieren losgeroerd
115 gr zachte boter
Geraspte schil van 1 sinaasappel
Voor de siroop:
225 gr kristalsuiker
1.5 dl sinaasappelsap
1.5 dl water
2 el cognac
5 el abrikozenjam gezeefd

Bereidingswijze van het recept

  1. Verkruimel de gist in een kom en roer er de melk door.

  2. Gebruikt u gedroogde gist, laat het mengsel dan 10 minuten staan.

  3. Klop er 50 gr bloem door en laat het mengsel 20 minuten staan op een warme plaats tot zich schuim vormt.

  4. Bestrijk een savarinvorm of ringvorm met gesmolten boter en vermeng de resterende bloem, het zout, de suiker, losgeroerde eieren, zachte boter en sinaasappelrasp roer nu 4 tot 5 minuten tot een glad en glanzend mengsel is ontstaan en vul de vorm tot halverwege met het beslag.

  5. Laat het in een ingevette plastic zak 40 minuten rijzen tot het dubbele volume is ontstaan.

  6. Verwarm de oven voor op 200 graden C en bak de savarin 30 tot 35 minuten in de oven.

  7. Stort hem op een rooster en laat hem afkoelen.

  8. Prik hem aan alle kanten in met een satestokje.

  9. Maak nu de siroop, verwarm de suiker met het sinaasappelsap en 1 el water in een pannetje.

  10. Roer tot de suiker is opgelost en voeg het resterende water toe.

  11. Kook de siroop in tot de helft en voeg dan de cognac toe.

  12. Plaats de savarin met rooster en al boven een bord en lepel de siroop erover tot deze volledig is opgenomen.

  13. Bestrijk nu de savarin met jam en vul de opening met verse vruchten.