Recept: Abrikozenbrood met honing

Meer recepten in de categorie:

Brood, Bakken

Recept informatie

Bereidingstijd:
160 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

15 gr verse gist
of 7 gr gedroogde gist
3 dl lauwe melk
1 ei losgeroerd
1 el vloeibare honing
300 gr bakkersbloem
225 gr volkorenmeel
1 tl zout
25 gr margarine
175 gr zachte gedroogde abrikozen
Geraspte schil van 1/2 sinaasappel
25 gr oranjesnippers
50 gr hele noten zoals hazelnoten, amandelen

Bereidingswijze van het recept

  1. Roer de verse gist door de helft van de melk, of voeg de gedroogde gist toe en laat 20 minuten rusten.

  2. Klop er de resterende melk, het ei en de honing door en zeef de meel soorten en het zout in een kom en wrijf er de margarine door.

  3. Voeg het gistmengsel toe en kneed 10 minuten tot u een zacht deeg hebt.

  4. Laat het afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume in 45 minuten.

  5. Sla het deeg in, verwijder luchtbellen en werk er de abrikozen, het sinaasappelrasp, de oranjesnippers en de noten doorheen.

  6. Vorm 2 kleine broden en leg ze in de broodvormen van 1/2 liter.

  7. Laat ze afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume in 45 minuten.

  8. Verwarm nu de oven voor op 220 graden C en bak de broden in 20 minuten gaar en bruin.

  9. Draai de temperatuur terug tot 200 graden C en bak ze nog 15 tot 20 minuten tot ze hol klinken als u er tegen tikt.