Recept: Aardappel koeken uit de koekenpan

Meer recepten in de categorie:

Hoofdgerechten, Aardappels

Recept informatie

Bereidingstijd:
35 minuten wachttijd 30 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

500 gr aardappelen
60 gr boter zachtgeroerd
100 gr bloem

Bereidingswijze van het recept

  1. Kook de aardappelen in de schil, giet ze af, pel ze en laat ze afkoelen.

  2. Pureer de aardappelen zeer fijn en werk er de boter en geleidelijk de bloem door.

  3. Rol het deeg uit tot een lap van 1/2 cm dik en steek hieruit rondjes of driehoekjes van 6 cm.

  4. Verhit een grilleer plaat of stevige koekepan en wrijf de pan in met zout en keukenpapier.

  5. Schud het zout eruit.

  6. Wrijf de pan nu in met reuzel en keukenpapier.

  7. Een pan met anti aanbaklaag hoeft u niet voor te bereiden.

  8. Plaats de pan boven een laag vuur en bak de aardappelkoekjes aan elke kant 2 tot 3 minuten tot ze goudbruin zijn.

  9. Serveer ze onmiddellijk, of laat ze afkoelen op een rooster en verhit ze later onder de grill .