Recept: Wit Brood

Meer recepten in de categorie:

Brood, Bakken

Recept informatie

Bereidingstijd:
150 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

500 gr bloem
10 gr zout
7 gr gedroogde gist
3 dl water
50 gr boter op kamertemperatuur

Bereidingswijze van het recept

  1. Vermeng de bloem met het zout.

  2. Maak een kuiltje in de bloem.

  3. Doe de boter met de gist en het water in het kuiltje van de bloem.

  4. Kneed en sla alles tot een soepel deeg.

  5. Laat het deeg in een kom afgedekt met plastic folie 45 minuten rijzen.

  6. Kneed het deeg opnieuw goed door.

  7. Laat het deeg nog eens 15 minuten narijzen onder de plastic folie.

  8. Kneed het deeg nog 1 maal door.

  9. Bestrooi het werkblad met bloem.

  10. Rol het deeg met een deegroller ui tot een grote lap.

  11. Vouw het deeg over de lengte in drieen dicht.

  12. Rol het nog 1 maal uit en rol de lap vervolgens heel strak op.

  13. Leg de deegrol met de naad naar beneden in een siliconen broodvorm of een ingevette broodvorm.

  14. Laat de deegrol onder een handdoek en wat plastic folie 40 minuten na rijzen.

  15. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden C.

  16. Plaats de broodvorm in het midden van de oven en bak het brood in 25 minuten gaar.

  17. Haal het brood uit de oven en bestrijk het met een beetje water.

  18. Plaats het brood nog een paar minuten terug in de warme oven.

  19. Laat het brood vervolgens op een rooster afkoelen.

  20. Vervang het water door melk en je krijgt een melkbrood.

  21. Het slaan van het deeg tegen de rand van de kom maakt het deeg luchtiger.

  22. Uiteraard is dit recept ook geschikt voor de broodbakmachine.

  23. Zorg dan wel dat de gist en het zout niet direct met elkaar in aanraking komen, als je de ingredienten in de kom doet.