Recept: Chiliballetjes

Meer recepten in de categorie:

BBQ & Grill, Gerechten

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

500 gr gehakt
2 theelepels koriander
zout
peper
suiker
1 ei
1 eetlepel maizena
3 gedroogde muerr paddestoelen (toko)
1 rode spaanse peper
2 teentjes knoflook
150 gr bamboespruiten uit blik
1 fles chilisaus

Bereidingswijze van het recept

  1. Het gehakt kruiden met de korianderpoeder, zout, peper en suiker.

  2. Het ei en de maizena door het gehakt mengen.

  3. De Muerr paddestoelen met kokend water overgieten en ca 10 minuten laten weken.

  4. De spaanse peper doormidden snijden, de pitjes verwijderen en in kleine stukjes snijden.

  5. de teentjes knoflook met een knoflookpers uitpersen, de bamboespruiten afgieten, laten uitlekken en in dunne schijfjes snijden.

  6. De paddestoelen afgieten, droogdeppen en in dunne schijfjes snijden.

  7. Bovengenoemde ingredienten vermengen met het gehakt en kleine balletjes vormen.

  8. De chiliballetjes op spiesjes rijgen en op de barbecue aan alle kanten binnen 12 minuten bruin en gaar roosteren