Recept: Cranberry brood met sinasappel en banaan
Recept informatie
Bereidingstijd:
175 minutenAantal personen:
n.v.tIngrediënten
175 gr Zelfrijzend bakmeel
1/2 tl bakpoeder
150 gr Bruine Basterdsuiker
2 bananen
50 gr gemengde sukade
50 gr gemengde noten
50 gr gedroogde cranberrys
6 el sinaasappelsap
2 eieren
150 ml zonnebloemolie
75 gr poedersuiker
geraspte schil van 1 sinaasappel
1/2 tl bakpoeder
150 gr Bruine Basterdsuiker
2 bananen
50 gr gemengde sukade
50 gr gemengde noten
50 gr gedroogde cranberrys
6 el sinaasappelsap
2 eieren
150 ml zonnebloemolie
75 gr poedersuiker
geraspte schil van 1 sinaasappel
Bereidingswijze van het recept
Vet een broodvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
Zeef het bakmeel en het bakpoeder boven een mengkom.
Roer de bruine suiker, de geprakte bananen, de gehakte sukade, de noten en de cranberrys erdoor.
Klop het sinaasappelsap, de eieren eerst loskloppen en de olie door elkaar.
Voeg dit toe aan de andere droge ingredienten en meng alles grondig.
Schenk het mengsel in de vorm.
Bak het brood 1 uur in een op 180 graden C voorverwarmde oven, tot het stevig is en de prikker schoon uit het midden komt.
Laat het brood op een rooster afkoelen.
Meng de poedersuiker met een heel klein beetje water tot glazuur en druppel dat over de bovenkant.
Strooi daar dan de sinaasappelschil over.
Snijd het brood pas als het glazuur hard is.