Recept: Chocoladebrood met hazelnoten

Recept informatie

Bereidingstijd:
90 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingredi├źnten

2 eidooiers
25 gr boter gesmolten
1 1/4 dl voll melk
100 gr Hazelnoten in het vlies
3/4 tl instant gist
225 gr Tarwebloem
3/4 tl zout
25 gr kristal suiker
Voor de vulling
175 gr pure chocolade in stukjes
50 gr Boter in blokjes
Voor de afwerking
Kristal suiker om te bestrooien

Bereidingswijze van het recept

  1. Klop de eidooiers, boter en melk in een kom los met een vork.

  2. Hak de hazelnoten grof, houdt de helft van de hazelnoten apart en hak de rest fijn.

  3. Doe alle ingredienten voor het deeg in het bakblik op de volgorde van de gebruiksaanwijzing van de broodbakmachine.

  4. Voeg de fijngehakte noten toe na de bloem.

  5. zet op programma deeg.

  6. Vet een broodvorm van 1 kg inhoud in en bestuif het met bloem.

  7. Leg het deeg als het klaar is op een met bloem bestoven werkblad en duw er met de platte hand wat lucht uit.

  8. Rol 1/3 van het deeg op dit werkvlak uit tot een rechthoek die groot genoeg ik om de bodem en 2/3 van de randen te bedekken.

  9. Leg de deegplak erin en duw stevig tegen de randen.

  10. Verdeel de rest van het deeg in 20 stukjes.

  11. Strooi wat chocolade, noten en boter over de deegplak in de vorm en verdeel hier losjes 1/3 van e deegstukjes over, strooi hier weer wat chocolade, noten en boter over.

  12. Verwerk op deze manier ook de rest van het deeg, chocolade, noten en boter.

  13. Let er wel op dat de chocolade volledig door deeg wordt omsloten.

  14. Dek het deeg losjes af met ingevette huishoudfolie en laat het op een warme plaats 45 min.

  15. rijzen tot het net boven de rand van de vorm is uitgekomen.

  16. Verwarm de oven voor op 200 graden C hete luchtoven 180 graden C Gasstand 4.

  17. Bak het brood eerst 15 minuten, schakel terug naar 180 graden C Hete lucht oven 160 graden C gasstand 3 en bak het in 15 minuten goudbruin en gaar.

  18. Laat het brood 10 min.

  19. op een taartrooster afkoelen en bestuif het voor het serveren met suiker.