Recept: Cranberry compote
Recept informatie
Bereidingstijd:
45 minutenAantal personen:
n.v.tIngrediënten
175 gr cranberries
1 sinasappel
100 gr suiker
1 borrelglas Grand Marnier
1 sinasappel
100 gr suiker
1 borrelglas Grand Marnier
Bereidingswijze van het recept
Was de cranberries, rasp de schil van een 1/2 sinasappel, en pers de sinasappel.
Doe de sinasappelsap met de rasp, de suiker, en de bessen in een pan en breng aan de kook, roer af en toe voorzichtig om, laat de suiker niet branden.
Als het kookt op een zacht vuurtje 30 minuten laten sudderen, af en toe roeren.
laat de saus goed afkoelen.
Als de cranberry saus koud is, is het al een soort jam, de natuurlijke stoffen in de bessen zorgt ervoor, dat de saus stijf wordt.
Roer nu de Grand Marnier door de cranberry saus en doe het in schone potten.
Bewaar goed afgesloten in de koelkast, je kunt het wel 2 weken goed houden.
dit smaakt goed bij wild, kalkoen en vlees, en is ook heerlijk bij pate.