Recept: Kipragout

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 ui
50 gr boter of margarine
1 pot gevogeltefond van 380 ml
1 stukje foelie
1 tl citroensap
zout
versgemalen zwarte peper
250 gr kipfilet
3 takjes peterselie
40 gr bloem
1 dl slagroom
4 pasteibakjes
1 tl tijm

Bereidingswijze van het recept

  1. Ui pellen en fijnsnipperen.

  2. In pan 1 eetlepel boter smelten en ui zachtjes glazig fruiten.

  3. Gevogeltefond, foelie, tijm, citroensap en zout en peper naar smaak toevoegen en aan de kook brengen.

  4. Kipfilets erin leggen en in 15 minuten tegen de kook aan gaar laten worden, halverwege keren.

  5. Peterselie heel fijn hakken.

  6. Met schuimspaan kipfilet uit bouillon nemen en in kleine stukjes snijden.

  7. Stukje foelie uit bouillon nemen.

  8. Oven voorverwarmen op 200 graden C of gasovenstand 4.

  9. In pan rest van boter smelten.

  10. Bloem erdoor roeren.

  11. Al roerend scheutje voor scheutje bouillon toevoegen.

  12. Blijven roeren tot gladde saus ontstaat.

  13. Slagroom en stukjes kip erdoor roeren.

  14. Ragout nog 5 tot 8 minuten zachtjes verwarmen tot mooie dikte.

  15. Goed op smaak brengen met zout en peper.

  16. Intussen pasteibakjes op bakplaat in oven zetten en in 5 minuten warm laten worden.

  17. Pasteibakjes op vier borden zetten en ragout erin scheppen.

  18. Peterselie erover strooien.

  19. Voor variaties de volgende suggesties.

  20. Kip kerrieragout, fruit de ui zachtjes aan met 1 eetlepel milde kerriepoeder.

  21. Ga verder te werk volgens het recept, maar vervang de slagroom door kokosmelk, de peterselie door verse koriander en laat de tijm achterwege.

  22. Voor een pittige kipragout met abrikozen, geef de ragout een Arabisch tintje door 2 theelepels chilipoeder, 1 theelepel kaneelpoeder en 1/2 theelepel gemalen komijn met de ui mee te fruiten en 100 g gewelde abrikozen in stukjes in de ragout mee te warmen.

  23. Vervang de peterselie door munt en laat de tijm achterwege.