Recept: Worteldip met pitatriangels
Recept informatie
Ingrediënten
zout
1 1/2 tl knoflookpuree op olie uit potje
3 tl komijn djinten
2 tl gemalen koriander ketoembar
1 1/2 el citroensap
7 el olijfolie extra vierge
versgemalen zwarte peper
6 pitabroodjes
1 zakje veldsla van 75 gr
6 zwarte olijven
1/2 tl sambal oelek
Bereidingswijze van het recept
Wortels schoonmaken, wassen en in stukjes snijden.
In pan met weinig water en zout wortel in 10 minuten gaarkoken.
Afgieten en overdoen in keukenmachine.
Knoflook, 1 theelepel sambal, 2 theelepels komijn en 1 theelepel koriander toevoegen en pureren.
Beetje bij beetje citroensap en 3 eetlepels olijfolie erdoor mengen tot smeuige puree ontstaat.
Op smaak brengen met zout en peper.
In ondiepe schaal scheppen.
Laten afkoelen en minstens 1 uur laten staan.
In kommetje rest van sambal, komijn, koriander en olijfolie door elkaar roeren.
Pitabroodjes overlangs halveren en snijvlakken bestrijken met kruidenolie.
Elke helft in 6 puntjes snijden.
Grill voorverwarmen op hoogste stand.
Broodpuntjes onder grill in 1 tot 2 minuten goudbruin roosteren.
Wortelpuree garneren met veldsla en olijven.
Pitatriangels erbij serveren.