Recept: knoflook ansjovisdip
Recept informatie
Bereidingstijd:
40 minutenAantal personen:
n.v.tIngrediënten
6 teentjes knoflook
1/4 l volle melk
350 gr radijsjes
1 blikje ansjovisfilets van 46 gr
1 el roomboter
6 el olijfolie extra vierge
versgemalen peper
1/4 l volle melk
350 gr radijsjes
1 blikje ansjovisfilets van 46 gr
1 el roomboter
6 el olijfolie extra vierge
versgemalen peper
Bereidingswijze van het recept
Knoflook pellen.
In steelpan melk met knoflookteentjes aan de kook brengen en in 30 minuten zachtjes laten inkoken tot 1 1/2 dl.
Intussen radijs wassen en schoonmaken.
Aan elk radijsje stukje groen laten zitten.
Ansjovisfilets laten uitlekken en met melk en knoflook in keukenmachine of met staafmixer pureren tot gladde saus.
Knoflook ansjovisdip op laag vuur al roerend verwarmen.
Boter en olie toevoegen en saus al roerend verwarmen tot egaal mengsel.
Op smaak brengen met peper.
Dipsaus op rechaud serveren.
Radijsjes erbij geven en erin dippen.