Recept: Tzatziki met walnoten

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
10 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

1 komkommer
zout
2 el walnoten
1 sneetje oud volkorenbrood
2 el olijfolie extra vierge
150 gr Griekse yoghurt
125 ml zure room
2 teentjes knoflook
1 tl witte wijnazijn
mespunt kaneelpoeder
versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze van het recept

  1. 1/3 Deel van komkommer eraf snijden, wassen, droogdeppen met keukenpapier en in kleine blokjes snijden.

  2. Rest van komkommer schillen en fijn raspen.

  3. Bestrooien met weinig zout en in zeef goed laten uitlekken.

  4. Intussen walnoten fijnhakken.

  5. Korstjes van brood snijden en brood verkruimelen.

  6. In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten.

  7. Broodkruim in 3 minuten knapperig bakken, af en toe omscheppen.

  8. Walnoten toevoegen en 1 minuut meebakken.

  9. In kom yoghurt en zure room door elkaar roeren.

  10. Knoflook pellen en erboven uitpersen.

  11. Zoveel mogelijk vocht uit komkommerrasp duwen.

  12. Komkommerrasp, azijn, rest van olie en 3/4 deel van walnotenmengsel door yoghurt roeren.

  13. Op smaak brengen met kaneelpoeder en royaal zout en peper.

  14. Overdoen in vier schaaltjes of in lage kom.

  15. Komkommerblokjes en rest van walnoten erover verdelen.

  16. Serveren met geroosterde shoarmabroodjes.