Recept: Warme pittige tomatensaus
Recept informatie
Ingrediënten
10 gedroogde chilipepertjes
1 ui
2 grote tenen knoflook
1 zakje verse koriander 15 gr
mespunt gemalen komijn
mespunt gemalen piment
1 tl oregano zout
Bereidingswijze van het recept
Grill voorverwarmen op hoogste stand.
Tomaten wassen en in ovenschaal leggen.
Schaal 5 cm onder heet grillelement schuiven en tomaten 10 tot 12 minuten rondom roosteren, regelmatig keren.
Intussen chilipepertjes in lengte halveren en zaadjes verwijderen.
Pepertjes in kleine, droge koekenpan 2 minuten roosteren tot ze aan beide kanten zwartgeblakerd zijn.
Ui en knoflook pellen en snipperen.
Koriander fijnhakken.
Tomaten 5 tot 10 minuten laten afkoelen, pellen en kern verwijderen.
In pan tomaten met chilipepers, ui, knoflook, komijn, piment, oregano, koriander en 2 1/2 dl water aan de kook brengen en 12 tot 15 minuten onafgedekt laten sudderen tot chilipepers zacht zijn en saus is ingedikt.
Saus op smaak brengen met zout.
Saus met staafmixer of in keukenmachine pureren.
Vervolgens eventueel boven kom door zeef wrijven.
Saus warm serveren bij gegrild vlees of vis of bij tortillachips als dipsaus.
Saus is goed afgedekt nog 5 dagen in koelkast houdbaar.