Recept: Verse Spaanse tomatensaus
Recept informatie
Bereidingstijd:
30 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
1 ui
2 teentjes knoflook
500 gr tomaten
3 el olijfolie
2 tl chilipoeder
1 dl medium dry sherry
3 takjes tijm
zout
versgemalen peper
2 teentjes knoflook
500 gr tomaten
3 el olijfolie
2 tl chilipoeder
1 dl medium dry sherry
3 takjes tijm
zout
versgemalen peper
Bereidingswijze van het recept
Ui en knoflook pellen en snipperen.
Tomaten wassen en in stukjes snijden.
In braadpan olie verhitten en ui en knoflook heel zachtjes glazig fruiten.
Tomaten en chilipoeder erdoor scheppen en 2 minuten zachtjes bakken.
Sherry toevoegen.
Tijmblaadjes erboven van takjes rissen.
Tomaten afgedekt in 10 minuten zachtjes gaar smoren.
Tomatenmengsel overdoen in blender en op hoogste stand in 1 minuut tot gladde saus pureren.
Saus weer terugdoen in pan en nog 5 tot 10 minuten zachtjes laten sudderen tot dikte goed is.
Op smaak brengen met zout en peper.
Lekker bij geroosterd vlees, vis of pasta.