Recept: Bonendip met walnootolie
Recept informatie
Ingrediënten
5 el olie
5 el walnootolie
1 citroen geperst
2 teentjes knoflook geperst
2 el Japanse sojasaus
1 zakje verse bieslook 25 gr fijngeknipt
2 x 150 gr snijbonen
1 tl paprikapoeder
Bereidingswijze van het recept
Bonen in ruim water minimaal 8 uur weken.
In pan met ruim water bonen in 1 uur en 15 min gaarkoken, laatste kwartier 1/2 tl zout toevoegen.
Bonen in vergiet laten uitlekken en afkoelen.
In keukenmachine bonen met beide oliesoorten pureren tot smeuige massa.
Op smaak brengen met 3 tot 4 el citroensap, knoflook, sojasaus, bieslook en zout en peper.
Bonendip tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
Uit eindes schuin afsnijden en snijbonen in brede ruiten snijden.
Snijbonen in ruim kokend water met zout in 3 min beetgaar koken.
Ruiten in vergiet onder koud water afspoelen, laten uitlekken en in afgesloten plastic doos in koelkast bewaren.
Bonendip in kom scheppen, bovenkant gladstrijken en bestrooien met paprikapoeder.
Snijboonruiten droog deppen en op schaal leggen, rond kom bonendip.