Recept: Currysaus
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minutenAantal personen:
n.v.tIngrediënten
3 uien fijngesneden
3 teentjes knoflook fijngesneden
2 rode spaanse pepertjes fijngesneden zonder zaadjes
2 stengels witte selderie fijngesneden
boter
2 tl currypoeder
2 tl kurkuma
20 cl water
1 bouillonblokje kip
snufje cayennepeper
3 teentjes knoflook fijngesneden
2 rode spaanse pepertjes fijngesneden zonder zaadjes
2 stengels witte selderie fijngesneden
boter
2 tl currypoeder
2 tl kurkuma
20 cl water
1 bouillonblokje kip
snufje cayennepeper
Bereidingswijze van het recept
Maak het water warm en los er het bouillonblokje in op.
Doe de boter in een pan en fruit er de ui, selder, pepertjes en knofloook in aan.
Voeg het currypoeder en de kurkuma toe en laat alles al roerend wat bruin worden.
Doe er de kippenbouillon bij en een snufje cayennepeper.
Roer het geheel onder elkaar tot een gladde saus.
Dik eventueel nog wat aan met maizena.
Lekker met gekookte rijst en loempia.