Recept: tomatentapenade 1
Recept informatie
Bereidingstijd:
10 minutenAantal personen:
n.v.tIngrediënten
1 kg tomaten
200 gr tomaten puree
200 gr geroosterde amandelen
5 uien in ringen
3 teentjes knoflook
1 tl tijm
bosje basilicum
zout
peper
2dl olijfolie
200 gr tomaten puree
200 gr geroosterde amandelen
5 uien in ringen
3 teentjes knoflook
1 tl tijm
bosje basilicum
zout
peper
2dl olijfolie
Bereidingswijze van het recept
Amandelen in een pannetje bruneren en de uien in ringen snijden, knoflook schoonmaken tomaten wassen en in grove stukken snijden.
Tomaten puree in een pan ontzuren voeg hier de amandelen, knoflook, uien, tomaten en kruiden aan toe.
Even laten koken dan in een maggie mix of cutter fijn malen.
Laten afkoelen en daar na de olie en zout en peper erbij.
Zet de tapenade in de koelkast als het afgekoeld is kan je de tapenade gebruiken.
Ook als ingre voor andere sausen of op vis heel lekker.