Recept: Tatziki Komkommersaus
Recept informatie
Bereidingstijd:
30 minuten wachttijd 60 minutenAantal personen:
n.v.tIngrediënten
1/2 Komkommer
Zout
2 Tenen Knoflook
250 gr Bulgaarse Yoghurt of kefir
2 el olijfolie
1 el kruidenazijn
1 tl vers gehakte dille
of 1/2 tl gedroogde dille
Peper
Zout
2 Tenen Knoflook
250 gr Bulgaarse Yoghurt of kefir
2 el olijfolie
1 el kruidenazijn
1 tl vers gehakte dille
of 1/2 tl gedroogde dille
Peper
Bereidingswijze van het recept
Komkommer wassen, schillen, raspen en met zout bestrooien en 15 minuten laten staan om het water te ontrekken en komkommer goed uitrdukken.
Knoflook pellen en uitpersen en aan de yoghurt toevoegen.
Olijfolie, azijn en dille door de yoghurt roeren en de komkommer er door scheppen, met peper en zout op smaak brengen.
Voor het serveren 1 uur afgedekt in de koelkast laten staan heerlijk bij gegrild vlees