Recept: Ham saus

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

150 gr gekookte ham aan 1 stuk
30 gr boter
3 middelgrote uien
1 el bloem
1/4 l kruidenbouillon.
1 suikerklontje
1 el azijn
1 el mosterd
peper
zout

Bereidingswijze van het recept

  1. Snij de ham in dobbelsteentjes en bak deze in de boter.

  2. Voeg de in fijngehakte uien toe en laat deze lichtbruin meebakken.

  3. Voeg onder voortdurend roeren de bloem toe en beetje voor beetje de bouillon en vervolgens de suiker,wat peper en de azijn.

  4. Proef vooraf dit sausje zeer goed voor dat je er zout bij gaat doen.

  5. Laat de saus ongeveer 15 min onder af en toe roeren koken op een zacht pitje.

  6. Doe de mosterd erbij en roer dit erdoor heen.

  7. De saus is lekker bij varkensvlees,worstjes en kalfsvlees.