Recept: Sambal goreng saus

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

1 grote ui
2 tenen knoflook
sambal oelek naar smaak minimaal een etlepel
1 afgestreken el laos
1 afgestreken el paprika of chilipoeder
2 tl gepofte trassi
1 geraspte citroenschil
1 vleesbouillonblokje
zout
peper
1 tl assemwater
1 cm santen van blok of een kopje santen
2 kopjes water
scheut koffieroom
olie

Bereidingswijze van het recept

  1. Snij de ui fijn.

  2. Maak de olie heet in de koekenpan en fruit in 2 minuten daarin de ui, samen met de uitgeperste knoflook.

  3. Zet het vuur uit.

  4. Voeg de rest van de kruiden en ingredienten, met uitzondering van het assemwater, de santen, het water en de koffieroom toe.

  5. Goed doormengen.

  6. Vuur weer aan en op klein vuur een minuut bakken.

  7. Assemwater, water en koffieroom toevoegen.

  8. Even bakken, de santen en het bouillonblokje erbij en het geheel aan de kook brengen.

  9. Na 2 minuten het vuur uitdraaien.

  10. In deze sambalgoreng saus kunt u in combinatie verwerken vlees, garnalen, kippenlevers, kool, sperciebonen, tauge, eieren, paprika, tempee, tahoe, champignons en ontvelde tomaten.

  11. Bij gebruik van vlees, dit eerst in stukjes bakken, dan in saus gaar laten worden.

  12. Groenten kunnen in de saus zelf gaar worden.

  13. Als u maar 1 gerecht klaarmaakt, verwerkt in deze saus, dan de dubbele hoeveelheden gebruiken.