Recept: Pittige zoetzure chillisaus

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingredi├źnten

3 verse rode chilipepers fijngesneden
250 ml rijstazijn
2 tl zout
185 gr suiker
1 teentje look gesnipperd of geperst
1 el fijngesneden verse gemberwortel
1 el fijngehakte vers koriander
1 el tomatenpuree

Bereidingswijze van het recept

  1. Snij de rode chilipepers fijn.

  2. Pers het teentje knoflook boven de chilipepers Hak de verse koriander en voeg bij de chilipepers.

  3. Snij de verse gemberwortel heel fijn en voeg bij de chilipepers.

  4. Doe de suiker in een kleine steelpan en maak deze al roerend warm tot zeer warm.

  5. Blijf vooral een roerbeweging maken met de pan want het is de bedoeling dat de suiker verhit zonder te carameliseren.

  6. Op het moment dat de suiker begint te smelten voegt u de tomatenpuree toe en ook de rijst azijn om de pan te blussen.

  7. Voeg de chilipepers, look, gemberwortel, koriander en zout toe en laat nog 10 minuutjes zachtjes verder koken tot het sausje een beetje stroperig wordt.

  8. Laat afkoelen en serveer koud.

  9. Het verhitten van de suiker is geen noodzaak maar de tomatenpuree die geblust wordt met de rijst azijn in de hete suiker zorgen voor een dieprode dipsaus.