Recept: Paprika tomatensalsa
Recept informatie
Bereidingstijd:
10 minutenAantal personen:
n.v.tIngrediënten
2 rode paprikas
2 rode chilipepertjes
1 tl maiszetmeel
150 gr uitgelekte tomaatblokjes
2 el rietsuikersiroop
Sap van 1 limoentje
Kaneel
Peper
zout
Versgehakte basilicum
2 rode chilipepertjes
1 tl maiszetmeel
150 gr uitgelekte tomaatblokjes
2 el rietsuikersiroop
Sap van 1 limoentje
Kaneel
Peper
zout
Versgehakte basilicum
Bereidingswijze van het recept
Snij 2 rode paprikas en 2 rode chilipepertjes zonder zaadjes of zaadlijsten in stukken.
Pureer 2 minuten met staafmixer of keukenmachine met 5 dl water.
Schenk door een puntzeef.
Laat inkoken tot 1,5dl en roer af en toe om.
Bind met een theelepel maiszetmeel losgeroerd in een paar eetlepels koud water.
Laat 2 minuten doorkoken en dan afkoelen.
Voeg 150 gr uitgelekte tomaatblokjes uit blik, 2 eetlepels rietsuikersiroop en het sap van 1 limoentje toe.
Breng op smaak met kaneel, peper en zout.
Werk af met versgehakte basilicum.