Recept: Mexicaanse salsa endiablada

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

9 dl saus
20 pasillapepers
1 grote ui
2 bollen knoflook
5 dl ciderazijn
1 el gedroogde marjolein
1 el oregano
1 el verkruimeld laurierblad
5 zwarte peperkorels
3 kruidnagels
2 dl olijfolie
zout

Bereidingswijze van het recept

  1. Zaad en zaadlijsten van de pepers verwijderen.

  2. Pel de teentjes van 2 bollen knoflook.

  3. Snipper de ui.

  4. Rooster de pasillapepers in een droge koekenpan met ui en knoflook.

  5. Doe de geroosterde ui, pepers en knoflook na het roosteren in een pan met de azijn, kruiden, peper en kruidnagels en kook het geheel 20 minuten.

  6. Doe het mengsel in een blender en draai het tot een volkomen gladde puree.

  7. Zeef die en doe hem terug in de blender en voeg de olie toe.

  8. Pureer opnieuw.

  9. Bewaar deze saus in afgesloten flessen.

  10. De saus krijgt meer smaak naarmate hij rijpt.

  11. Ook leuk om in een mooie sierfles kado te geven.

  12. Rol de brandslang maar vast uit want deze saus is echt Heeeeet.

  13. Het is wel een traditionele mexicaanse saus.

  14. Hij is uiterst pikant en onbeperkt houdbaar.

  15. Deze saus word niet voor niets duivels saus genoemd.