Recept: Ketchup

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
120 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

1 Spaanse peper
6 goed rijpe bananen gepeld en in stukken
2 x 1 1/2 dl ciderazijn
125 gr rozijnen liefst blanke
65 gr grofgehakte uien
2 tenen knoflook
150 gr tomatenpuree
1/2 liter water
60 ml lichte mais siroop
125 gr donkerbruine suiker
1/2 tl chilipeper
4 tl all spice
1 tl kaneel
1 tl gemalen nootmuskaat
flinke snuf gemalen kruidnagel
3 tl zout
flinke snuf zwarte peper
6 el donkere rum

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwijder steel en zaad van de Spaanse peper.

  2. Pureer de bananen met 1 1/2 dl azijn en doe ze in een zware steelpan.

  3. Doe de rozijnen, uien, Spaanse peper, knoflook tomatenpuree en resterende azijn in dezelfde keukenmachinebeker(afwassen is niet nodig, draai ze tot een puree en doe dit bij de bananen in de steelpan.

  4. Voeg 1/2 liter water toe.

  5. Roer en breng het mengsel op matig vuur zacht aan de kook.

  6. Draai de vlam laag en laat het zonder deksel 1 uur pruttelen.

  7. Als het mengsel te dik wordt naar behoefte water toevoegen.

  8. Voeg de mais siroop, de suiker en alle specerijen toe en laat nog eens 30 tot 40 minuten sudderen, of tot er een dikke laag aan een lepel blijft hangen.

  9. Roer er nu de rum door.

  10. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.

  11. Pureer het mengsel nogmaal en wrijf het door een zeef om harde stukjes te verwijderen.

  12. In een afgesloten pot in de koelkast blijft de ketchup twee weken goed.