Recept: Finse mosterd
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minutenAantal personen:
n.v.tIngrediënten
45 gr scherpe Engelse mosterd poeder
115 gr basterdsuiker
1 tl zout
250 ml schenkroom
1el olijfolie
2 el appelazijn
sap van 1/2 citroen.
115 gr basterdsuiker
1 tl zout
250 ml schenkroom
1el olijfolie
2 el appelazijn
sap van 1/2 citroen.
Bereidingswijze van het recept
Vermeng het mosterd poeder,de suiker en het zout en druk de klontjes fijn met een houten lepel.
Zet een steelpannetje op een laag vuur met de room,de olie,de azijn en het citroensap en breng al roerend aan de kook.
Voeg de overige ingredienten toe.
Laat 7 tot 8 minuten koken onder regelmatig roeren.
Neem de pan van het vuur wanneer de inhoud donkerder en dikker word.
Roer af en toe tijdens het afkoelen en schenk de massa in glazen potten.
Je kan beter 2 kleinere potten dan 1 grote gebruiken anders krijg je het laatste beetje er moelijk uit.
Wel in de koelkast bewaren.
Onmisbaar bij broodjes met koud vlees, gegrilde ham en gerookte worstjes.