Recept: demi glace saus

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
600 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

beenderen
tomatenpuree
ui
wortel
tijm
knoflook laurier

Bereidingswijze van het recept

  1. Om deze saus te bereiden heb je vooral beenderen nodig kalfs en rundsbeenderen of wat de slager ter beschikking heeft als het maar geen varkensbeenderen zijn.

  2. Deze beenderen leg je op een diepe plaat in een warme oven van 180 graden C .

  3. Laat de botten goed kleuren zonder te verbranden en op tijd eens door elkaar roeren.

  4. Wanneer de beenderen goed zijn gekleurd kan je er een mirepoix van ui en wortelen aan toevoegen tesamen met een flinke portie tomatenpuree.

  5. Dit laten meebakken erop lettende dat de groenten en de tomatenpuree niet verbranden want dit geeft een bittere smaak aan de fonds.

  6. Regelmatig alles door elkaar mengen.

  7. Je zult het zelfs ruiken welke heerlijke geur de aromaten verpreiden in combinatie met de beenderen.

  8. Doe vervolgens alles zonder het vet in een pon of marmite en bevochtig met water en voeg thijm en laurier en wat knoflookteentjes toe .

  9. Dit alles laten sudderen niet door koken gedurende een paar uur maar wel maken dat de beenderen voldoende zijn bevochtigd.

  10. Dan haal je alles door een zeef en laat je de fonds nog eens een beetje inkoken tot je een redelijke sausdikte hebt.

  11. Dit is een basissaus.