Recept: curry knoflook saus
Recept informatie
Bereidingstijd:
10 minuten wachttijd 60 minutenAantal personen:
n.v.tIngrediënten
teentje knoflook
snufje peper
snufje zout
1 eidooier
1 el tikka massala
1 l zonnebloemolie
1 el goede mosterd
1 hand verse peterselie
1 el azijn
1 scheutje yoghurt
snufje peper
snufje zout
1 eidooier
1 el tikka massala
1 l zonnebloemolie
1 el goede mosterd
1 hand verse peterselie
1 el azijn
1 scheutje yoghurt
Bereidingswijze van het recept
Eerst even de mayonaise maken, ingredienten op kamertemperatuur.
Meng de eidooier met de mosterd en de peper en zout en azijn tot een egale massa.
Voeg een klein beetje olie toe en meng goed met de garde.
Wanneer het sausje bind kan weer olie toegevoegd worden, maar let op niet te veel ineens.
Je kunt nog nakruiden met peper, zout en azijn naar smaak.
Neem 2 delen yoghurt en 3 delen mayonaise en roer daar de knoflook doorheen en de curry dit alles naar eigen smaak natuurlijk, de hoeveelheden zijn een indicatie.
Hak als laatste de peterselie zeer fijn en meng deze ook door het mengsel.
Laat de smaken nog een uurtje in de koelkast intrekken en roer af en toe nog eens door.
Smaakt Lekker bij barbeque vlees en groenten.