Recept: Aardappel-spruitkroketjes
Recept informatie
Ingrediënten
750 gram kruimige aardappels
250 gram gewelde rozijntjes
30 gram boter of vloeibare margarine
2 eetl.crème fraîche
4 eidooiers
olijfolie
zout
peper
nootmuskaat
Bereidingswijze van het recept
Snijd van de spruitjes een stukje van de stronk af en verwijder de vieze blaadjes.
Leg de spruitjes tien minuten in koud water met ruim zout om ze schoon te maken.
Snijd ze in plakjes en bak ze in een wok kort aan.
Laat de spruitjes even stoven.
Schil de aardappels,snijd ze in stukken en kook ze in ruim water met een snufje zout in ca.
20 minuten gaar.
Extra tip:je kunt bij het koken van de aardappels ui, laurier en een teentje knoflook toevoegen voor wat extra smaak).
Stamp de aardappels met het ei,boter of margarine,spruitjes en de crème fraîche tot puree.
Breng de puree op smaak met zout,peper en voeg gewelde rozijnen en nootmuskaat toe.
Doe de puree in een spuitzak en spuit lange banen puree op een schaal.
Doe de schaal in de koelkast.
Snijd van de opgesteven puree kroketjes en haal dit door de bloem, vervolgens door het ei en door de paneermeel.
Frituur ze in een frituurpan op 180ºC.