Recept: Garnalensaus

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
15 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

25 gr boter
25 gr bloem
250 ml visbouillon
75 gr Hollandse Garnalen
2-3 el slagroom
zout
versgemalen peper

Bereidingswijze van het recept

  1. Verhit de boter in een steelpan en roer de bloem erdoor.

  2. Laat deze roux 2-3 minuten op een laag vuur pruttelen, roer regelmatig en zorg ervoor dat het mengstel niet kleurt.

  3. Schenk scheutje voor scheutje de bouillon erbij en blijf roeren tot het mengstel kookt en glad gebonden is.

  4. Laat de saus nog 1-2 minuten zachtjes koken en breng hem op smaak met zout en peper.

  5. Roer de slagroom erdoor en laat de garnalen in de saus warm worden.

  6. Lekker bij verschilende soorten vis.