Recept: Tomatensaus voor pizza

Meer recepten in de categorie:

Sauzen en Dressings, Warm

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

1 el boter
1 uitje
1 teentje knoflook
1 blikje gepelde tomaten
1/2 blokje tuinkruidenbouillon
1 tl oregano
1 el peterselie
1 tl ketjap
knoflookpoeder
zout
allesbinder of maizena

Bereidingswijze van het recept

  1. Smelt de boter in een pan en voeg het fijngesneden uitje en knoflook toe.

  2. Laat enkele minuten zachtjes garen.

  3. Laat de tomaten uitlekken en vang het vocht op.

  4. Voeg dit vocht toe aan het ui knoflookmengsel en breng het aan de kook.

  5. Tuinkruidenbouillonblokje, oregano, peterselie en ketjap toevoegen en een minuut of 5 zachtjes laten sudderen.

  6. Tomaten ietsje fijnknijpen en aan de saus toevoegen.

  7. Nog 10 minuten sudderen.

  8. Eventueel op smaak brengen met wat knoflookpoeder en zout .

  9. Afhankelijk van de dikte van de saus nog wat allesbinder of maizena toevoegen om de saus dikker te krijgen.

  10. De saus kan, zonder de maizena, worden ingevroren.