Recept: Pittige zigeunersaus

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

1/2 rode paprika
1/2 groene paprika
1/2 gele paprika
1 ui
1 teentje knoflook
5 el tomatenketchup
1 klein blikje tomatenpuree 70gr
10 cl water
1/4 kippenbouillonblokje
1 el azijn
2 el kristalsuiker
1 kl aardappelzetmeel, opgelost in 40 ml water
2 kl hot chilisaus kan je eventueel vervangen door een beetje sambal of paar druppeltjes tabasco
25 gr zoetzure augurk

Bereidingswijze van het recept

  1. Maak de paprikas schoon en snij in kleine blokjes.

  2. Snijd de augurk eveneens in blokjes.

  3. Pel de ui en versnipper.

  4. Stoof de paprikas en ui in 5 minuten in olijfolie, zonder te laten kleuren.

  5. Pel het teentje knoflook en hak zeer fijn.

  6. Doe de tomatenketchup, water, knoflook, tomatenpuree, chilisaus, 1/4 bouillonblokje, azijn en suiker in een pan en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.

  7. Roer af en toe met een garde alles goed door elkaar.

  8. Bind de saus met aardappelzetmeel en warm nog even goed door.

  9. Voeg paprika, ui en augurken toe en laat afkoelen.

  10. Lekker bij fondue en barbecue.

  11. .

  12. .