Recept: Pikante tomatensaus

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

1 el olijfolie
1 ui
2-4 tenen knoflook
125 ml droge witte wijn
500 gr tomaten
1 el tomatenpuree
125 ml bouillon
1/2 tl cayennepeper
100 gr bevroren doperwten

Bereidingswijze van het recept

  1. De olie in de pan doen en op een matig vuur zetten.

  2. De gehakte ui al roerend fruiten totdat de ui glazig wordt.

  3. Voeg de geperste knoflook toe en fruit deze 1 minuut mee.

  4. Zet het vuur hoger, voeg de wijn toe en laat het 1 minuut doorkoken.

  5. Voeg de gehakte ontvelde tomaten, tomatenpuree en bouillon toe en laat het 10 minuten sudderen.

  6. Voeg de cayennepeper en doperwten toe.

  7. Laat alles nog 5-10 minuten sudderen of totdat de saus dik wordt.

  8. Heet serveren.