Recept: Pikante tomatensaus
Recept informatie
Bereidingstijd:
30 minutenAantal personen:
n.v.tIngrediënten
1 el olijfolie
1 ui
2-4 tenen knoflook
125 ml droge witte wijn
500 gr tomaten
1 el tomatenpuree
125 ml bouillon
1/2 tl cayennepeper
100 gr bevroren doperwten
1 ui
2-4 tenen knoflook
125 ml droge witte wijn
500 gr tomaten
1 el tomatenpuree
125 ml bouillon
1/2 tl cayennepeper
100 gr bevroren doperwten
Bereidingswijze van het recept
De olie in de pan doen en op een matig vuur zetten.
De gehakte ui al roerend fruiten totdat de ui glazig wordt.
Voeg de geperste knoflook toe en fruit deze 1 minuut mee.
Zet het vuur hoger, voeg de wijn toe en laat het 1 minuut doorkoken.
Voeg de gehakte ontvelde tomaten, tomatenpuree en bouillon toe en laat het 10 minuten sudderen.
Voeg de cayennepeper en doperwten toe.
Laat alles nog 5-10 minuten sudderen of totdat de saus dik wordt.
Heet serveren.