Recept: Champignonsaus met spek

Meer recepten in de categorie:

BBQ & Grill, Sauzen
Snacks, Warm14

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

doosje champignons
klontje boter
50 gr gesneden ontbijtspek
50 gr boter
2 flinke el bloem
300 ml water
1 kruidenbouillontablet
1 el peterselie
200 gr geplozen kip

Bereidingswijze van het recept

  1. Snij de champignons in plakjes.

  2. Smoor de plakjes in het klontje boter zodat ze blank blijven.

  3. Bak de ontbijtspekplakjes uit in een droge koekenpan.

  4. Smelt 50 gr boter op een zacht vuurtje en voeg de bloem toe.

  5. Laat even een minuut gaar worden en voeg het water en het bouillontablet toe.

  6. Roer goed door met een garde en voeg eventueel nog wat water toe totdat de basis dik vloeibaar isVoeg de champignons, het verkruimelde ontbijtspek en de peterselie toe en laat de saus nog een minuutje of 10 zonder koken trekken.

  7. Lekker over een Wiener Schnitzel, biefstuk of met wat extra kip toegevoegd en met 200 ml in plaats van 300 ml water in een ragoutbakje.