Recept: Romesco saus

Recept informatie

Bereidingstijd:
40 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

4 tenen knoflook
2 roma tomaten
2 rode chilipepers
50 gr witte amandelen
50 gr zongedroogde paprikas
of 50 gr geroosterde paprika
1 el olijfolie
1 el rode wijnazijn

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C of hetelucht 180 graden C.

  2. Verpak de ongepelde knoflooktenen in folie en bak ze op een bakplaat 12 minuten in de oven samen met de gehalveerde tomaten en de chilipepers.

  3. Voeg de amandelen toe en bak alles nog eens 8 minuten.

  4. Alles 15 minuten laten afkoelen.

  5. Doe de amandelen in de keukenmachine en maal ze fijn.

  6. Knijp de knoflook uit, maak het tomatenvlees los en voeg deze, zonder schil, toe.

  7. Droog de paprikas, hak ze fijn en meng ze samen met olie, azijn, zout en 2 eetlepels water door het amandel mengsel.

  8. Meng alles totdat een mooie zachte dipsaus ontstaat eventueel iets water toevoegen.