Recept: Semifreddo con rum

Meer recepten in de categorie:

Nagerechten, Koud
Fairfood, Nagerechten6

Recept informatie

Bereidingstijd:
45 minuten wachttijd 2 uur
Aantal personen:
4

Ingrediënten

150 g amaretti Italiaanse bitterkoekjes
3 eieren
75 g Ruwe Rietsuiker
250 g mascarpone
1 kopje loeisterke Honesta Aroma snelfiltermaling (mag ook decafe zijn) afgekoeld
1 borrelglaasje rum (of cognac)
cacao

Bereidingswijze van het recept

  1. Scheid de dooiers van de witten en zorg dat er geen spoortje dooier in het wit komt.

  2. Klop de dooiers met de suiker glad en meng er de mascarpone door.

  3. Klop de eiwitten met schoon materiaal in een schone kom stijf.

  4. Spatel ze voorzichtig door het mascarponemengsel.

  5. Meng de koffie en de rum.

  6. Doop er 1 voor 1 de amaretti in en leg ze in laagjes in een kleine ovenschaal.

  7. Verdeel er de helft van de creme over.

  8. Maak weer een laag koekjes en creme en bestuif met cacao.

  9. Laat enkele uren opstijven in de koelkast.