Recept: Sperziebonensalade en vispotje

Meer recepten in de categorie:

Fairfood, Hoofdgerechten

Recept informatie

Bereidingstijd:
35 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

Voor de salade
250 gr Hak haricots verts
200 gr Tauge
1 rode paprika in reepjes
100 gr rivierkreeftjes
1 rode ui in partjes
Voor de dressing
2 el sesamolie
6 el ketjap
6 el rode wijnazijn
4 el zoete chilisaus
1 tl vissaus
1 tl sambal
1 teen knoflook
1 el bruine basterdsuiker
Voor het vispotje
1 gesnipperde rode ui
1 teen knoflook
500 gr tomatenblokjes
4 stukken koolvis
3 el Pataks original Tandori
Creme Fraiche
400 gr De Nieuwe Band Basmati rijst

Bereidingswijze van het recept

  1. Snijd de paprika in reepjes en de ui in partjes.

  2. Voeg de ingredienten voor de dressing samen in een ruime kom.

  3. Kook de basmati rijst in ruim water gaar, laat het nagaren in een half afgedekte pan.

  4. Bak de gesnipperde ui in een diepe pan tot ze glazig wordt, voeg de knoflook, tandoripasta en tomatenblokjes toe.

  5. Snij de stukken koolvis en blokjes en laat deze mee sudderen in de tomatensaus.

  6. Laat het geheel sudderen tot de vis uit elkaar valt.

  7. Laat een wok heet worden en bak hier de rivierkreeftjes kort in sesamolie.

  8. Voeg op het laatst de basterdsuiker toe, zodat de kreeftjes licht karameliseren.

  9. Roer de sperziebonen, taug, paprika en ui door de dressing en leg de kreeftjes op de salade.

  10. Serveer de rijst in een diep bord, schep het vispotje en een ruime lepel Creme Fraiche hier overheen.

  11. De salade kan hiernaast geserveerd worden.